Известие

Collapse
No announcement yet.

нов потребител - проблем с air bag АР147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нов потребител - проблем с air bag АР147

Здравейте колеги! На таблото нон-стоп свети лампата за еър бег-а и реших да я заведа на диагностика. Майстора ми каза че проблема е в двете еър бег-завеси които се намират между предните и задните врати. До колкото разбрах еър беците са си на мястото но проблема е че не стига сигнал до двата пиро-патрона които трябва да ги издуят. Въпросът ми е трябва ли да се сваля целия таван на колата за да се стигне до пиро-патроните? И самите пиро-патрони подлежат ли на ремонт или задължително трябва да се сменят с нови? Благодаря предварително Поздрави!
    sigpic Alfa Romeo 147, 1.6 T.Spark, 105hp

От кога е така ? при мен ту светва ту изгася като се кара по нашите БГ пътища не се шашкай със това.Няма да ти кажа как при нови служебни коли дето нищо несвети и всичко е ок. при удар и нищо несе отваря с скорост над 60км.
    Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
    0w40 Shell Helix Ultra

Comment

При мен също светваше и изгасяше доста често , оказа се проблемна букса (под шоф.седалка).
      Просто я натиснах да си влезе хубаво и за момента няма
      ядове,но наистина от тези "яките" пътища започна да откача лампата
      147/1.9 Жив Турбо Дявол(jtd) /115+

Comment

Колеги и при мен чат-пат светка и изгасва.. Много дразнещо, още повече,че докато лампата свети - еърбеците няма как да се отворят... Закоя букса става дума по-точно? Че явно и при мен е от нея..
        VOLVO S60 D5 2.4 210HP
        Alfa Romeo 147 1.9 m-jet
        Alfa Romeo 147 1.6 t.spark ' EX

Comment

да, наистина коя точно е тази букса, за да погледна и аз. иначе при мен никога не изгасва, свети си без значение дали карам по перфектен асфалт или по улици, които са кръпка връз кръпка.
          sigpic Alfa Romeo 147, 1.6 T.Spark, 105hp

Comment

Първоначално публикувано от Anton.Petakov Покажи съобщение
            да, наистина коя точно е тази букса, за да погледна и аз. иначе при мен никога не изгасва, свети си без значение дали карам по перфектен асфалт или по улици, които са кръпка връз кръпка.
            Отвори 3/5 врата, от двете страни има капачета (До пластмасовите капаци за крушките) вътре има жълт кабел с
            жълта букса, почисти с контактен спрей.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Отдолу седалките има жълти букси , с жълти кабели.
              Също така , както каза колегата ,там където са ти стоповете.
              НЕ Е хубаво да разкачаш каквото и да било , освен ако не ти е откачен акумулатора.
              147/1.9 Жив Турбо Дявол(jtd) /115+

Comment

Преди да се пипат каквито и да било неща свързани с еърбеците, трябва да се разкачи акумулатора и да се изчака 15 минути, за да няма КАБУМ.
                VOLVO S60 D5 2.4 210HP
                Alfa Romeo 147 1.9 m-jet
                Alfa Romeo 147 1.6 t.spark ' EX

Comment

Working...
                X